Fedélzet anyagok

A Fedélzet anyagai sok félék lehetnek, de a leggyakrabban sajnos a hajóknak nincs igényes és a stílusához illő fedélzete, legyen szó verseny hajóról, túra hajóról, motorcsónakról vagy horgász csónakról. Természetesen a kivételek erősítik a szabályt.

Gelcoat fedélzet

Az esetek nagy részében a gyári gélcoat-os fedélzetekkel találkozunk a hazai hajókon.
A félreértés elkerülése végett, ennek a felületnek is megvan a maga előnye, ami nem is elenyésző.
Ezek a fedélzetek nagyon tartósak, nem igényel semmiféle törődést, már-már igénytelennek is nevezhetnénk őket, ha ezt nem lehetne könnyen félreérteni. Az anyaguknak köszönhetően nagyon könnyen takaríthatóak, és addig amíg el nem érik az elöregedés határát, addíg nincs velük semmi baj. De ha ez az idő eljön, akkor kezdődik a kálvária.

Teakfa fedélzet

A teakfa fedélzet személyes kedvencem. Kevés esztétikusabb, és harmonikusabbat tudok elképzelni egy hajó fedélzetén mint a valódi teakfa fedélzetet. Valószínűleg ez az összhang a fa és a víz között, az évszázadok alatt kialakult tudatalatti összekapcsolódás megtestesítője.

teak fa fedélzet

Napjainkban amikor a világ egyre jobban összemegy és minden egyre közelebb kerül, könnyű csodaszép teakfa fedélzetet csináltatni a hajónkra, ha meg tudjuk fizetni. De sajnos nem csak a teakfa borsos ára téríthet el a vágyott fedélzettől. Sajnos egyre nehezebb olyan megfelelő szakembert találni, aki valójában ért ehhez a mesterséghez, és a fedélzet átadásnál nem fogunk csalódni.

Szintetikus teak fedélzet

szintetikus fedélzet

A flexy teak kiváló alternatívát tud nyújtani azoknak a hajósoknak, akik szeretnék a teak fa fedélzet hatást elérni. Ezek a kompozit anyagból készülő panelek nagyobb fizikai behatásoknak is ellenállnak, és ha mégis sérülne valahol a fedélzet, bizonyos mértékben eltüntethetőek a nyomok a fedélzet felcsiszolásával. Előnyei dacára, sok hajónál szóba sem kerül mint fedélzet opció. A szintetikus fedélzet nyáron nagyon könnyen átmelegszik és sok esetben csak cipővel használható. Ezen felül azoknál a hajónknál ahol számít a súly, (mert igen is sok esetben számít, elektromos hajóknál, sport hajóknál) akkor a közel 6 kilogramm / négyzetméter is ellen érv lehet.

Habfedélzet

Az EVA illetve PE EVA habfedélzetek egyre jobban kezdenek teret hódítani hajós körökben.
Köszönhető ez sok hasznos és kényelmes tulajdonságuknak. Ezek a fedélzet fajta könnyen és gyorsan elkészülhet, utómunkát, karbantartás nem igényel. A szintetikus, és a teak fa fedélzethez képest alacsonyabb áron nyújt hasonló esztétikai élményt. A zárt cellás hab nem szívja a vizet, ezért nem korhad, nem rohad. Legfőbb előnye a kényelem. Emellett a fedélzetünk megjelenésének csak a kreativitásunk szabhat határokat.

Eva-Pe fedélzet

Ha szeretnél többet megtudni a fedélzetek világról, és szeretnéd hogy friss információkat kapni fedélzet burkolatokról, fedélzet ápolásról, fedélzeti innovációkról, kérlek töltsd ki a következő adatlapot. Ez nem kötelez semmire, nem hírlevél, pusztán információ megosztás…

Kapcsolatfelvételi űrlap

Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam, annak tartalmával egyetértek és hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez.